Mindhalálig rock and roll! – Mutassunk fityiszt a gerincfájdalomnak!

Pár évtizeddel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy a „Mindhalálig rock and roll” mondat milyen éles és fekete humorral átszőtt gondolatokat indít meg bennem.

Középiskolás és főiskolás koromban ugyanis bősz rockerként hosszú koncerteket ugráltam és kiabáltam át a barátaimmal. Úgy éreztük, hogy nincs előttünk lehetetlen, s az életünket a végtelen bulizás fogja majd kitölteni. Azóta nemcsak hogy nem bulizunk, hanem esetemben még csak álmodni sem merek semmiféle koncertről. Fáj is a szívem, mert nagyon úgy néz ki, hogy egy pontosan fél év múlva egy olyan rocksztár látogat el Budapestre, akire mindig is kíváncsi voltam. Álmomban az első sorban ugráltam és ráztam az öklöm az ő zenéjére. Ahogy erre gondolok, szinte leszúr a fájdalom a gerincembe, mintha csak figyelmeztetni akarna, hogy ilyen gerincfájdalommal még csak ne is álmodozzak koncertről. Én pedig egyre inkább elszántabb leszek, és úgy érzem, hogy nem adom meg magam gerincfájdalomnak.

Ahhoz, hogy újra visszaváltozzak az első sorban csápoló, rendíthetetlen rockerré, lázasan keresni kezdtem az interneten a gerincfájdalom megszüntetését célzó megoldások után. ĺgy jutottam el a Therapy4U Gerincterápiás Központ & Medical Fitness Stúdió weboldalához, a therapy4u.hu-ra.

Itt lehengerlő adatokat találtam például arról, hogy a Gerincterápiás Központ szakemberei rengeteg terápiával foglalkoznak. Emellett harminc év tapasztalati, valamint naprakész tudással rendelkeznek ahhoz, hogy például a gerincfájdalom egy rossz emlék maradhasson. A pácienseiket alaposan kivizsgálják, és úgy állítják föl a teljesen egyénre szabott terápiákat, mellyel enyhíthetnek a betegek fájdalmain, és vissza adhatják a fájdalommentes mozgás örömét.

A Therapy4u weboldala, a therapy4u.hu könnyen átlátható, ezért játszi könnyedséggel meg tudtam tekinteni az általuk alkalmazott technikákat, például a Mulligan koncepciót, a Mckenzie módszert, a Stecco féle fascia izompólya kezelést, vagy éppen a trigger pontos kezelést. 

Még olyan speciális esetekben alkalmazandó módszereket is találtam náluk, mint a tempormandibularis állkapocs ízület kezelése, vagy a SEAS, amely egy újfajta megoldást nyújthat a gerincferdülésre.

Mindezek mellett még a roppant népszerű craniosacralis terápiát is alkalmazzák például gerincfájdalom esetén.

A weboldalon egy lenyitható fülecskében megtaláljuk a Gerincterápiás Központnál dolgozó csapatot is név szerinti, valamint szakterület szerinti lebontásban. És ha ez még mind nem lenne elég átlátható, akkor arra a bizonyos, sokakat érdekelő kérdésre is választ kaphatunk az „Áraink” fülecskét lenyitva.

A Therapy4u-val történő kapcsolatfelvétel a szintén a honlapon megtalálható telefonszámon, illetve e-mailen keresztül történhet, illetőleg az időpontfoglalás is így történhet meg.

A tájékoztatás szerint az első látogatás alkalmával egy alapos állapotfelmérés történik meg, melynek során igyekeznek feltárni a fájdalom kiinduló forrását, valamint életmódunk, mozgási szokásaink figyelembevételével egy egyéni terápiát megállapítani.

A Budapesten kevésbé tájékozottak részére még útbaigazítást is nyújt a honlap, sőt a parkolási feltételekről is kapunk információkat.

Én nagyon remélem, hogy fél év múlva gerincfájdalom távozik tőlem, én pedig azt kiálltam neki búcsúzóul majd, hogy: Mindhalálig rock and roll!