Maradjon pénz koncertekre, hőszivattyús fűtéssel

A koncertek nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy közösségi élményt éljünk át. A mai világban már szinte mindenki be van zárva a saját kis virtuális szigetére. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek barátaink ilyenkor, hanem inkább azt, hogy nagyon nehéz kitörni a megszokott köreinkből. Nincs annyi lehetőségünk arra, hogy új emberekkel találkozzunk és ha elmegyünk mondjuk kocsmázni, akkor is általában a saját társaságunkon belül maradunk.

Egy koncert azonban ehhez képest teljesen más. Hiszen itt már alapból tudjuk, hogy hasonló az érdeklődési körünk másokkal, legalább egy ponton. A tánc és az éneklés egy olyan ösztönös dolog, ami minden embert összeköt. Az érzelmeinket pedig olyan könnyű ilyenkor kifejezni, hiszen nincsen semmilyen elvárás felénk, hogy normálisan nézzünk ki, vagy csendben maradjunk… A koncertek egyébként ezen felül még egy új betekintést adhatnak a zenébe is, amit szeretünk. Hiszen élőben láthatjuk a bandát és felfedezhetjük, hogy bár ők is emberek, de mégis egy földöntúli élményt tudnak adni nekünk. Én azért szeretem például a kisebb koncerteket, mert az ilyen események során sokszor még le is állhatunk beszélgetni a bandatagokkal. Erről pedig ki ne álmodott volna már?

Természetesen azért a koncerteknek is van pár hátránya. Az egyik például, hogy a nagyobb bandákra hatalmas összegeket kell kifizetnünk. Ez sokszor érthető, hiszen a hang- és világítástechnika nem két fillér a banda számára sem. Ettől függetlenül kétszer meggondolja az ember, hogy több tízezer forintot ki szeretne-e adni az adott együttesre. Ennek kapcsán pedig újra feljön bennem az, hogy mennyivel jobban szeretem a kis létszámú koncerteket. Tavaly például az egyik közeli barátunknak a bandája lépett fel egy félreeső településen. A koncert elképesztő volt, mivel tényleg kapcsolódtunk a közönséghez és a tagokhoz is. Olyan jó volt látni az arcukon, hogy hálásak azért, hogy valaki értékeli a zenéjüket és nem veszik magától értetődőnek a rajongásunkat. Remélem a jövőben is részt vehetek majd hasonló eseményeken.

Most azonban a saját házam tájékán kellett rendezkednem, mivel nagyon elegem volt már a fűtésrendszeremből. Az jutott még eszembe, hogy spórolni kéne! Nagyon. Megörököltem az előző generációktól a “csodálatos gázkonvektoros fűtést”, amire elkölthettem egy csomó pénzt és mégsem éreztem sosem azt, hogy a lakásom rendesen felmelegedett volna. A felújítást azért halogattam, mert attól tartottam, hogy nem engedhetek meg magamnak egy ilyen beruházást. Az egyik barátom azonban megemlítette nekem, hogy a Fűtésrendszerek.hu oldalán jutányos áron jutott hőszivattyús padlófűtéshez. Őszintén bevallom, én korábban még nem is hallottam erről a megoldásról, de rögtön érdekelni kezdett…

Elkezdtem keresgélni az interneten és rögtön meg is láttam a „Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!” kiírást. Rákattintottam és egy olyan helyre kerültem, ahol minden fűtéssel kapcsolatos gondom azonnal megoldódott. Mivel nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, ezért nagyon hálás voltam, hogy a Fűtésrendszerek felülete alapból könnyen áttekinthető volt. Nem kell popupos ablakoktól, vagy bonyolult menürendszerektől tartanunk.

Már a kezdőlapon látni fogjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak. Hihetetlen, hogy mennyit változott már a világ. Egy csomó megoldásról életemben nem hallottam még. Nagyon szimpatikusnak hangzott az elektromos futószőnyeg és a törülközőszárító is. Én azonban nem véletlenül kattintottam rá pont a „Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!” kiírásra, úgyhogy rámentem az ehhez tartozó feliratra.

Üdítő volt, hogy mindegyik fűtésrendszerhez tartozott egy tömör leírás, amely kapcsán egy kis betekintést nyerhettünk abba, hogy miként működik az adott szerkezet. Ez azonban sokat nem ért volna, ha a nyelvezet nem lett volna közérthető. A Fűtésrendszerek oldala ugyanakkor komoly hangsúlyt fektet arra, hogy az ügyfél megfelelően tájékoztatva legyen, mielőtt leteszi mellettük a voksot. Én is nagyon hálás voltam emiatt és izgatottan kezdtem el böngészni a sorokat.

A hőszivattyú egy forradalmi megoldás, ami nemcsak a pénztárcánkat, hanem a környezetet is kímélni fogja. Nem is tudtam, hogy a hőszivattyú is megújuló erőforrásokkal dolgozik. Röviden elmagyarázták, hogy a hőszivattyú miként állít elő hőt, amit úgy tudnék összefoglalni, hogy a földből nyeri ki az energiát. Ez természetesen egy nagyon durva leegyszerűsítés. Úgyhogy ha tényleg kíváncsiak vagytok a folyamatra, akkor olvassátok el ti is a „Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!” cikket.

Számomra nagyon fontos a környezetvédelem, mivel úgy gondolom, hogy minden egyes ember felelős azért, hogy miként fog kinézni a bolygónk jövője. Nagyon nem mindegy tehát, hogy mivel oldjuk meg a fűtésünket, hiszen mondjuk egy gáz, de még egy elektromos fűtésnek is komoly ökológiai lábnyoma lehet. A hőszivattyúval azonban nem kell többé rosszul éreznünk magunkat és egy kicsit élhetőbbé tehetjük a jövőnket. A filozófiai indíttatás mellett pedig még azt se felejtsük el, hogy ennek köszönhetően jóval kevesebbet kell majd fizetnünk a hónap végén. Fűtés kapcsán pedig szinte semmit. Úgyhogy két legyet ütünk egy csapásra, ami egy fantasztikus lehetőség volt.

Persze ennek a megoldásnak is megvannak a saját hátrányai és a Fűtésrendszerek oldala nem félt ezekről is tájékoztatni minket. Erre sem számítottam, hiszen általában a cégek mindig az erősségeikre helyezik csak a hangsúlyt. Így azonban megbizonyosodhattam arról, hogy a Fűtésrendszerek oldal tényleg nem csak a pénzünket akarná, hanem valóban azt szeretné, hogy elégedetten távozzunk tőlük.

Bármilyen jól hangzik azonban a „Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!” kiírás, így is kell majd pénzt beleölnünk. A Fűtésrendszerek azonban több megoldást is kínál nekünk erre. A „Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!” tájékoztató tetején megnézhetjük, hogy milyen lehetőségeink vannak CSOK mellett, vagy lakástakarék bevonásával. Nem érdemes azonban ebben annyira előre szaladni, hiszen először inkább jobb meggyőződni arról, hogy egyáltalán telepíthető-e egy hőszivattyú a mi háztájékunkon. Legnagyobb meglepetésemre ingyenes felmérést is vállalnak az oldalon, úgyhogy minden rizikó nélkül tehetünk egy próbát azzal, hogy valóban működne-e nálunk a hőszivattyú. Ha pedig elhatároztuk magunkat a hőszivattyú igénylése mellett, akkor kattintsunk rá az oldal tetején található „ajánlatot kérek” gombra.

Ezt követően meg kell adnunk pár fontos adatunkat. Nekem ez azért volt nagyon szimpatikus, mivel így letudhatunk egy csomó felesleges kört és a telefonhívás során már rögtön rátérhetünk a lényegre. Egyéb információkat is írhatunk, ha van valami extra dolog, amit érdemes tudni a házunkról.

Engem nagyon hamar felkerestek, ami teljes újdonság volt számomra. Megbeszéltünk egy időpontot, ami mindkettőnk számára megfelelt és nemsokára ki is érkeztek hozzánk a szakemberek. Legnagyobb örömömre a házam kompatibilis volt, úgyhogy nemsokára meg is kezdődhettek a munkálatok. A telepítés folyamata minden hiba nélkül lement és teljesen megváltozott azóta az életem. Nagyon elégedett vagyok a hőszivattyúval és nem is tudom hol lennék most, ha nem olvastam volna el a „Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!” cikket.