Lízingelt taxival mentem haza egy koncertről

Nincs abban semmi rossz, ha az ember szereti a zenét, ezért mindenféle koncertre, fesztiválra, vagy hajnalig tartó bulikba jár. Természetesen sokat lehet hallani az ilyesfajta zenei rendezvények veszélyeiről. Legjobb esetben csak nem pihen eleget az ember a hajnalig tartó bulizás következtében, sokan viszont ilyenkor hajlamosak túlzottan felönteni a garatra, vagy akár tiltott szereket is kipróbálni.

Az ilyen viselkedést folytató társaságok és a velük való konfliktusok elkerülése végett én leginkább taxival járok haza a hasonló rendezvényekről. Legutóbb egy kisebb sofőrcég főnöke vitt el egy rockkoncertről, akivel beszélgetésbe elegyedtünk. Valahogy feljött a téma, hogy a hasonló vállalkozásoknak miért is éri meg jobban, ha az autók lízingre kerülnek a céghez, nem pedig hitelből veszik meg mondjuk azokat. A sofőr megosztotta velem azt az információt, hogy ő már jóval a cégalapítás előtt tájékozódott a lehetőségekről, és sok jót hallott a flottakezeles.hu-ról, akik piacvezetők a céges autók beszerzésének és üzemeltetésének terén. Fontos volt számára, hogy tisztában legyen a beszerzendő járművek megtérülési rátájával, illetve hogy azt a pénzügyi megoldást sikerüljön megtalálni, amelyik mellett ez a legkedvezőbbre jön ki.

A céges autók lízingre történő bérbevétele mellett azért (is) dönt számos vállalkozás, mert egyrészt többféle forgatókönyv lehetséges a lízingszerződés lejárta után, így mindenki saját igényei szerint profitálhat ebből a konstrukcióból, másrészt pedig egyes konstrukciók lehetővé teszik, hogy bizonyos terheket a lízingbeadó viseljen, ezzel levéve az adminisztrációs terheket a lízingbevevő válláról.

A flottakezeles.hu-nál ez valóban sok tekintetben megvalósul. Egy autó üzemeltetése ugyanis nem kis feladat, hát még egy egész járműparké! Ha csak a szokásos és tervezhető karbantartási feladatokat nézzük, mint például a nyári gumiról télire váltás, 3 autó esetében ennek a megszervezése még nem tűnne akkora feladatnak, de mi a helyzet 100 jármű esetén? Számunkra ez sem jelent kihívást!

A tervezhető feladatok mellett ott vannak a nem tervezettek is, amelyek súlyossága különböző fokozatú lehet. Egy közlekedési bírság befizetéséről szintén nem sokan gondolják, hogy csődbe tud vinni egy jól működő céget. Igen ám, de nem mindig áll rendelkezésre szabad munkaerő, aki alaposan utána tud járni a vitás helyzeteknek is. Ezért is örülhetünk, ha a flottakezeles.hu ügyfelei vagyunk, mivel nekik van kapacitásuk az helyzet megfelelő kezelésére.

Egy közlekedési baleset kimenetelét szintén nem lehet előre megjósolni. A flottakezeles.hu autói ezért minden tekintetben biztosítva vannak, de az ügyintézés ennek ellenére is hosszadalmas lehet. Ezt azonban nem kell megvárnunk, mert ők a javítás idejére is küldenek csereautót, vagy akár autómentőt is, ha súlyos kár ér bennünket. A munkát tehát ebben az esetben is amennyire csak lehet, zavartalanul tudjuk folytatni. A flottakezeles.hu-ra tehát mindig számíthatunk a bajban is!