Koncertre járni önálló keresetből

Anyáék vették az esti koncertjegyet, amire a barátnőmmel megyünk ma este. Egyre cikibbnek érzem, hogy tőlük függjek, és nagyon szeretnék az egyetem mellett dolgozni… Annyira rá vagyok kattanva a munkakeresésre, hogy attól tartottam, az esti koncertet nem is tudnám élvezni, míg be nem adom a jelentkezésem egy inspiráló céghez. Ahhoz ragaszkodom, hogy olyan munkát végezzek, ami jövőbeni szakmai előmenetelemet segíti, és ehhez elég sok ismerősömet megmozgattam. Ma reggel aztán végre kaptam egy izgalmas linket az egyik ismerősömtől. A https://topiwork.hu volt az, és ahogy megnyitottam, megdobbant a szívem: ezt kerestem!

Első pillantásra, ahogy végig is futottam a https://topiwork.hu kezdőoldalán, és tudtam, hogy az esti koncertre már úgy fogok menni, hogy elküldtem az önéletrajzom néhány helyre! Így sokkal jobban át tudom magam adni a zene élvezetének…

Alig kezdtem amúgy bepötyögni a keresőbe a gyakornok szót, máris legalább nyolcféle gyakornoki pozíciót kínált fel a diákszövetkezet oldala. Mivel közgazdaságtani tanulmányaimat szeretném hasznosítani, ezen irányba kezdtem tájékozódni, és amint megláttam az üzleti elemző gyakornoki pozíciót, úgy találtam, hogy ezt a munkát rám szabták! Aktív és passzív nappali tagozatos diákok jelentkezését várták, és az állás betöltésének másik feltétele a szakirányú képzés igazolása volt. Mivel Budán van a cég, így a távolság sem lett volna nekem probléma.

Ezt követően nem variáltam sokat, rákattintottam a jelentkezés gombra, megadtam a nevem, az e-mail címem és telefonszámom, majd egy rövid szöveges bemutatkozás kíséretében feltöltöttem az önéletrajzom.

Eztán ellátogattam a Hallgatóknak fül alatt megtalálható Gyakran Ismételt Kérdések rovathoz, ahol minden lényeges információt megtaláltam. Például, most hogy jelentkeztem az állásra, nincs más teendőm, minthogy várjam, hogy a diákszövetkezet felvegye velem a kapcsolatot. A kapcsolatfelvételt követheti egy rövid vagy személyes interjú, de akár egy teszt kitöltésére is felkérhetnek.

Ezt követően a diákszövetkezet továbbítja a jelentkezésem az álláshirdető cég felé, és következik egy kis várakozási idő, amíg a kapcsolatfelvétel megtörténik. A https://topiwork.hu weboldalon olvasottak alapján jellemzően egy hét múlva keresnek fel a munkaadó cég részéről, és ha sikeres az állásinterjú, elkezdhetjük a közös munkát.

A munkakezdés feltétele még az adminisztráció, ahol az én teendőm a regisztráció a diákszövetkezet weboldalára. Azokat a dokumentumokat, amelyekre szükségem lesz a munkakezdéshez a TopiWork állítja ki, és online eljuttatja a részemre. A dokumentumok aláírását követően pedig tényleg indulhat a munka.

https://topiwork.hu

Ahhoz, hogy munkát vállalhassak a TopiWork segítségével, mindenképpen szükséges regisztrálnom a weboldalukon. Meg kell adnom a TAJ számomat, a lakcímkártyám adatait, az adóazonosító jelem, személyi és diákigazolvány számomat, illetve a bankszámla-számomat. Na meg még szükséges igazolnom, hogy nappali tagozatos diák vagyok. Ha passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkezem, akkor huszonöt éves korig vállalhatok diákmunkát a TopiWork közreműködésével. De ha aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezem, nem vonatkozik rám a huszonöt éves korhatár.

A tagsági díj egyszeri és az első fizetésemből fogják levonni, így befizetnem nem szükséges. Viszont, ha megszüntetem a TopiWork tagságomat, kilépéskor kifizetik nekem ezt az összeget.

Ha a tagságomat meghosszabbítom, nincs más teendőm, minthogy félévente igazoljam, hogy élő hallgatói jogviszonnyal rendelkezem. A jelenléti ívet letölthetem a TopiWork oldaláról, és a feladataim közé tartozik ennek a korrekt vezetése. A felmondásomat, ha úgy hozza az élet, megtehetem a közvetlen főnökömnél a munkahelyemen. Ezután pedig jeleznem szükséges a diákszövetkezet felé is telefonon vagy személyesen. A fizetésemet elutalják minden hónapban legkésőbb tizenötödikéig.

Miután beadtam életem első álláspályázatát, sokkal felszabadultabban megyek az esti koncertre. Hamarosan a saját fizetésemből fogom megvenni a koncertjegyeket. Megérte türelemmel várnom, a https://topiwork.hu lett az ideális állásközvetítő számomra. Ajánlom nektek is!