A legszebb pillanatok

Régóta dolgozom már fotósként, de még mindig az esküvő és a koncert fotózás a kedvencem. Természetesen nagyon szeretem megörökíteni a naplementéket, a ritka természeti jelenségeket, állatokat is, és szívesen fotózok portrékat, készítek modellfotókat magazinok részére, vagy akár családi fotózást is elvállalok. De soha nem leltem akkora örömet semmiben, mint az emberek és a mozgás fényképezésében. A legjobb, amikor az önfeledt és boldog pillanatokat sikerül elkapnom. Amikor az emberek együtt örülnek az életnek és egymás társaságának. Ezek esküvőkön családtagok, rokonok és persze az ifjú pár között történnek meg. A tánc, az elérzékenyülés, a vidámság, az izgatottság: ezek mind alapvető elemei az esküvői érzelmeknek, és ha a fotós jókor van jó helyen, egy életre szóló emléket adhat az ünneplő családoknak. A koncerteken is hasonló érzelmek jelennek meg, ám más formában. Itt inkább baráti társaságokat látok, és a felhőtlen szórakozás, nevetés, fiatalos életöröm pillanatait tapasztalhatom meg. Én mindkettőt szenvedélyesen szeretem és sosem tudom megunni. Éppen ezért nagyon boldog voltam, amikor felkértek egy rangosabb zenei esemény fotózására. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy saját névjegykártyát nyomtassak.

Sokáig kerestem, hogy megtaláljam a megfelelő nyomdát. A legmeggyőzőbb honlapja a budaörsi Color Nyomdának volt, ezért erre esett a választásom. A nyomdai termékek között számos egyéb (például szórólap, boríték, meghívó, mappa, magazin, könyv, különböző reklámeszközök) mellett a kártya nyomtatás is megtalálható volt.

Plasztikkártya nem csak névjegykártya lehet: ezért a kártya nyomtatás a Color Nyomdánál egy igencsak sokoldalú szolgáltatás. Lehetnek ezek ajándékkártyák, kaparós játékhoz készült kártyák, tagsági kártyák, belépőkártyák, esetleg kulcskártyák is. Én azért döntöttem névjegyem kapcsán a plasztik kártya nyomtatás mellett, mert ez sokkal tartósabb és strapabíróbb, mint a papírból készült változatok. Ahhoz, hogy kártya nyomtatás ajánlatot kérhessünk, egy online űrlapot kell kitölteni. Itt meg kell adni a teljes nevünket, a telefonszámunkat és az email címünket, valamint a rendelés adatait. A plasztik kártya esetében tudatnunk kell a nyomdával, hogy milyen célra szeretnénk használni a kártyákat, kérünk-e rá UV lakkozást, hány darabra van szükségünk. Ezeken kívül pedig természetesen a kártya grafikai tervét is meg kell osztani.

A honlap, azon kívül hogy megtaláltam rajta amit kerestem, más szempontokból is elnyerte a tetszésemet. Például felkeltette a figyelmemet a bemutatkozó rész. Itt egy kisfilmet is elhelyeztek a részletesebb és személyesebb bemutatás érdekében, azonban ha ezt nincs időnk megnézni, egy rövid szöveges bemutatkozást is olvashatunk. Ebből megtudtam, hogy a Color Nyomda két egyéni vállalkozás összeolvadásával jött létre 1996-ban. A két vállalkozás sikeresen egyesítette a sokéves szakmai tudást a fiatalos lendülettel és energiával, kreativitással. A nyomda története mellett a nyomdai gépeket is részletesen bemutatják a weboldalra látogatóknak. Ezt a “géppark” feliratra kattintva érhetjük el. Itt megtudhatjuk, hogy pontosan milyen típusú gépekkel dolgoznak.

Fontosnak tartom még megemlíteni a referencia fotókat. Nem csak azért mert fotós vagyok, hanem egyébként is nagyon lényegesnek tartom minden webáruháznál a fotók használatát. Ezzel könnyebben kialakulhat a bizalom az ügyfelekben, vásárlókban, és a nyomda esetében ötleteket is meríthetnek a saját terveikhez vagy termékeik kialakításához. A Color Nyomda sok ismert márkával dolgozott már együtt. Ezeket a projekteket szintén láthatjuk a referenciafotók között.

Az egész felület nagyon ízléses, jól megtervezett. Ügyeltek a letisztult és könnyen áttekinthető megjelenésre. Emellett a nyomda színeit, a sárgát, a feketét, és a fehéret is kitűnően használják és helyezik el a honlapon.